Deprecated: Creation of dynamic property FusionSC_Column::$is_nested is deprecated in /home/public/sites/www.marliesbloemen.nl/wp-content/plugins/fusion-builder/inc/class-fusion-column-element.php on line 567

Deprecated: Creation of dynamic property FusionSC_FusionText::$params is deprecated in /home/public/sites/www.marliesbloemen.nl/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-text.php on line 129

Biografie

Marlies werd geboren op 6 februari 1991 te Rosmalen. Al vanaf jonge leeftijd speelde ze verschillende muziekinstrumenten, zong ze in het kinderkoor en deed ze mee aan schoolmusicals. Tijdens haar laatste jaren op de middelbare school kreeg ze als leerling ook de muzikale leiding over het koor van de schoolmusical.

Opleiding

Marlies studeerde Docent Muziek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg waar ze zanglessen kreeg van Sofie Dirkx. In 2013 studeerde ze af met haar eerste soloprogramma “Sorry” geregisseerd door Vivianne van den Boom.

Vanaf 2012 studeerde Marlies aan de MusicAllFactory volwassenen. Deze opleiding vervolgde ze ook na haar afstuderen aan het conservatorium. Ze volgde zanglessen bij o.a. Ingrid Zeegers, Anne-Marijn Smulders en Edward Hoepelman en kreeg masterclasses van Edward Hoepelman en Paul Eenens. Tijdens de opleiding aan de MAF maakte ze twee nieuwe soloprogramma’s geregisseerd door Annerieke Groen en speelde ze verschillende (hoofd)rollen in “Tussen Kust & Kitch” en “Crash & Creatie” Geregisseerd door Annerieke Groen en André van Hest.

Na de MusicAllFactory vervolgde ze haar opleiding aan de Master of Music, richting Muziektheater, aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hier kreeg ze zangles van Edward Hoepelman en Ingrid Zeegers en spel- en liedinterpretatielessen van Marc Krone en Ad Knippels. Daarnaast werkte ze samen met Oda Buijs, Bertram van Alphen en Erik Vlasblom aan het maken van eigen liedjes, teksten en voorstellingen.

Optredens

In 2016 en 2017 speelde Marlies als pianist en actrice mee in de voorstelling “Scoren naar Behoren” van Anika Duut van Goor. In augustus 2018 stond Marlies op Theaterfestival Boulevard met haar eigen voorstelling “Lege Handen”. In 2018 was zij met haar zelf geschreven voorstelling “Somebody to love” ruim 40 keer te zien in het TapasTheater in Amsterdam. Deze voorstelling speelde ze daarna nog bij verschillende gelegenheden. Sindsdien treedt ze regelmatig op met haar eigen liedjes en teksten en/of covers en schrijft Marlies liedjes of korte programma’s in opdracht. Sinds 2022 speelt ze ook regelmatig in Theatercafé Muze in Hilversum met haar nieuwste voorstelling “Goed genoeg”.

Docent/Dirigent

Na haar studie Docent Muziek is Marlies begonnen met werken aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hier werkt ze sinds 2013 o.a. als coördinator en solfège docent bij de (voor)opleidingen van de Academie voor Muziekeducatie en de Academie voor Muziek- en Musicaltheater. Sinds 2014 is Marlies dirigent van zangvereniging Nootwaar uit Breda en in het jaar 2018-2019 was ze koordocent van de MusicAllFactory Volwassenen aan het Factorium in Tilburg. Sinds 2019 is Marlies als docent verbonden aan de vooropleiding Musical van het Valuas College in Venlo.

Als Muziekdocent is en was Marlies verbonden aan verschillende (muziek)scholen. Ze gaf o.a. les op de Fontys PABO in Veghel en Libertad Breda. In het jaar 2018-2019 was ze koordocent van de MusicAllFactory Volwassenen aan het Factorium in Tilburg. Ook geeft ze sinds 2012 jaarlijks in de zomer zanglessen bij MyDreams Kunstkampen. Marlies is regelmatig dirigent of pianist bij verschillende projecten en geeft verschillende workshops.